Publisert Legg igjen en kommentar

Vått, vått, vått (og ikke veldig vilt)

Harstadseilasen 2019 ble en søkkvåt og travel affære. Vindstille var varslet tidlig på dagen, derfor ble det enighet om å seile en avkortet bane i en trekant med start fra Harstad havn, rundt Tjuvholmen og Måga, og så tilbake til havna.

Åtte båter stilte til start for å kappseile, mens tre båter deltok i seilas-klassen, som tok fatt på banen uten tidspress.

Selv med avkortning ble det det vanskelig å fullføre to runder rundt for alle båtene, som var målet. I ratingklasse 1 (mindre båter) kom alle fire båter seg rundt – men ikke uten pinefull, lang ventepause i like foran mål. I ratingklasse 2 nådde bare to av båtene målet med to – litt lengre – runder.

Resultater Harstadseilasen 2019

Fordelen med å seile to korte runder i stedet for den tradisjonelle banen Harstad – Rollnesbøen – Dyrøysundet – var at båtene hadde god kontakt med hverandre store deler av seilasen, og at havnebassenget gjennom dagen var pyntet opp av 11 båter i frisk seilas store deler av dagen.

Narvikbåten Ariel med skipper Bernt Mathisen ble gjorde en flott figur i konkurransen, og håpet er at flere både fra malmbyen og omliggende steder og byer i framtida finner veien til en av de flotteste og mest varierte – og utfordrende – seilarenaene vi har.

Vinden – når den blåste, holdt seg på sør-sørøst, og varierte fra null til fire sekundmeter.

Men mest kommer kanskje Harstadseilasen 2019 til å huskes som en av de våteste. Et påståelig, innpåslitent striregn, som varierte fra søkkvått til dyvått, krydret stemningen på fjorden gjennom stort sett hele dagen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.