Om HSF

Historie
Harstad seilforening ble stiftet i 1976, den gang verdens nordligste seilforening. Foreningen har i dag ca. 90 medlemmer og er tilsluttet Norges Idrettsforbund gjennom Norges Seilforbund og Troms seilkrets. I tillegg til å arrangere regattaer for kjølbåter legger foreningen vekt på å få til aktiviteter for ban og ungdom. Dette arbeide ivaretas av en egen barne- og ungdomskomité som arrangerer nybegynner-kurs i jolleseiling samt en del andre aktiviteter.
Foreningen har vedtatt å gå med i et prosjekt som tar sikte på å opprette en maritim idrettskole for barn i Harstad. Skolen skal være selvfinansiert og skal være et sam-arbeide mellom forskjellige maritime foreninger i Harstad. Fra hver av de forskjellige maritime miljøer velges et medlem i hovedstyret for idrettskolen. Styret har ansvar for en aktivitetsplan, samt økonomiforvaltning
Harstad Seilforening disponerer følgende båter:
1 stk Tokrona.
2 stk MINI 12, spesielt beregnet på handicapseiling
1 stk VG jolle
2 stk LÆRLING
Harstad seilforening har satt opp eget hus for oppbevaring av foreningens joller og annet materiell som er i foreningens eie. I tillegg skal dette huset fungere som samlingspunkt for barne- og ungdomsarbeidet. Det er et håp at dette huset etter hvert skal kunne utvides til å bli et skikkelig klubbhus.
Harstad seilforening arrangerer følgende regattaer:
Harstadregattaen
Festspillregattaen
Tjeldsundregattaen
I tillegg har foreningen felles vårtur og høsttur, og treningsregattaer hver onsdag vår og høst.

Bli med i samtalen

2 kommentarer

  1. Hei!
    Min far på 70 har veldig lyst å lære seg å seile. Har dere seilkurs og noen faste regattaer?

    1. Hei Lise, hyggelig med folk som vil prøve seiling! Foreningen har ikke organiserte seilkurs nå, men noen båter tar gjerne med ekstra mannskap på Onsdagsregattaen. Det er mer konkurranseseiling enn makelig turseiling, men det er hva vi har på gang nå. Med vennlig hilsen Knut Godø.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.