Om HSF

Historie
Harstad seilforening ble stiftet i 1976, den gang verdens nordligste seilforening. Foreningen har i dag ca. 90 medlemmer og er tilsluttet Norges Idrettsforbund gjennom Norges Seilforbund og Troms seilkrets. I tillegg til å arrangere regattaer for kjølbåter legger foreningen vekt på å få til aktiviteter for ban og ungdom. Dette arbeide ivaretas av en egen barne- og ungdomskomité som arrangerer nybegynner-kurs i jolleseiling samt en del andre aktiviteter.
Foreningen har vedtatt å gå med i et prosjekt som tar sikte på å opprette en maritim idrettskole for barn i Harstad. Skolen skal være selvfinansiert og skal være et sam-arbeide mellom forskjellige maritime foreninger i Harstad. Fra hver av de forskjellige maritime miljøer velges et medlem i hovedstyret for idrettskolen. Styret har ansvar for en aktivitetsplan, samt økonomiforvaltning
Harstad Seilforening disponerer følgende båter:
1 stk Tokrona.
2 stk MINI 12, spesielt beregnet på handicapseiling
1 stk VG jolle
2 stk LÆRLING
Harstad seilforening har satt opp eget hus for oppbevaring av foreningens joller og annet materiell som er i foreningens eie. I tillegg skal dette huset fungere som samlingspunkt for barne- og ungdomsarbeidet. Det er et håp at dette huset etter hvert skal kunne utvides til å bli et skikkelig klubbhus.
Harstad seilforening arrangerer følgende regattaer:
Harstadregattaen
Festspillregattaen
Tjeldsundregattaen
I tillegg har foreningen felles vårtur og høsttur, og treningsregattaer hver onsdag vår og høst.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.