Onsdagsregatta

Hver onsdag klokka 1830 gjennom vår- og høstsemesteret arrangerer Harstad Seilforening treningsregatta i indre Vågsfjord. BLI MED!
HSF oppfordrer alle med seilbåt om å hive seg utpå. Og om du ikke har seilbåt – ta kontakt med noen i klubben, så ordner vi så du får være med.
OBS! Du trenger ikke være medlem av HSF for å delta, verken med båt eller som mannskap. Alle seilbåter, i alle størrelser og av alle typer, er velkommen til onsdagsseilas.
Ved stort antall båter kan det startes i to ratingklasser, med ti minutters mellomrom.
Starten kan framskyndes en halv time på de siste seilasene på høsten på grunn av mørke.
Startprosedyre er signal på -5 minutter, og -1 minutt. Evt nedtelling siste ti sekunder. Start etter GPS-tid.
Start/nedtelling meldes som regel over VHF, men stol ikke på at startprosedyren blir kringkastet. La det bli et treningsmoment at båten din kan treffe startlinjen ved egen hjelp, ut fra  korrekt GPS-tid.
Deltakerne klokker inn seg sjøl, og melder inn tider umiddelbart etter målgang, over radio, sms eller telefon til regattaleder.
Rapporter tidspunkt for målgang til startbåt. Du må også melde fra hvis du har reduksjon i rating på grunn av f eksempel seilutmelding (rating uten spinnaker), eller om du seiler short hand.
Båter med høy sosial profil, det vil si tar med uøvde seilere (barn, ungdom eller andre som er på leting etter verdens beste sport), kan på forespørsel kvalifisere til fratrekk i rating, eller bli gjenstand for andre former for påskjønnelse.
Kommunikasjon VHF: KANAL 10

Eventuell jaktstart annonseres på forhånd.
Vanligvis varer onsdagsseilasene et par timers tid, avhengig av vind. Maksimaltid er satt til 2100 (2030 «høsttid»). Det oppfordres til sosialt treff etter seilasen.

1 kommentar på “Onsdagsregatta

  1. Æ e klar som et egg. Båten e klargjort og årets første tur ble unnagjort i påska 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.