Kom med det!

Her er stedet for meningsutveksling, innspill og forslag til Harstad Seilforening, mannskapssøk, medseilerønsker, etc,m også selge/bytte noe seil- eller båtrelatert (privat). Bruk kommentarfeltet nederst.

53 kommentarer på “Kom med det!

 1. Reidar Henningsen skriver:
  «Hei, finner ikke noen steder for generelle innspill til styret så selv om det blir litt feil
  slenger jeg en kommentar til siste post på siden. Det gjelder årets høsttur, hvorfor ikke legge den til Meløyvær/Krøttøy og lar det supre etablissementet Valhall serverere oss den aller beste fårikål av villsau? Og kansje burde høstturen legges litt tidligere enn før? Ha en fin seilhøst!
  Mvh Reidar

 2. Lækkert Knut!
  Vil bare benytte anlednngen til å oppfordre medlemmene og andre til å støtte opp om onsdagsregattaen – det har vel vært litt labert oppmøte i forhold til i fjor. Kast loss – og møt opp sailers!!

 3. KVITT BRØD – HADSELØYA RUNDT 4 september 2010.
  Vesterålen Seilforening ønsker alle seilere velkommen til årets utgave av Kvitt Brød – Hadseløya Rundt som arrangeres for 11 gang.
  Påmeldingskjema, seilingsbestemmelser osv. finner du på vår hjemmeside
  http://www.vesteralenseil.no under Nyheter.
  Hvis spørsmål osv. er det bare å ta kontakt på post@vesteralenseil.no
  Til nå er 12 båter påmeldt deriblent båter fra Bodø og Narvik. Så vi mangler båter fra Harstadområdet på vår startliste, men Per Johnsen har normalt vært her hvert år siden starten.
  Velkommen
  VSF

 4. Hei.
  Hei støtter forslaget om høsttur til Meløyvær og har et ønske om at den legges til helgen 18. september. ( blir borte de to neste helgene)
  På årsmøtet var det ønsker om en noe tidligere høsttur i år.
  Hilsen
  Åge Tobiassen

 5. Støtter ogå tur til Meløyvær, fårikål av villsau høres meget spenstig ut 😉 Vi må vel ligge ved almenningskaia på Meløyvær da? Bruke å være en del drag og strøm ved kaia i Maritvika, dessuten anløpe hurtigbåten der. 18 sept passe bra for oss også.

 6. Noen som vet hvem som eier seilbåten RICO, som har stått på land i hagan i en årrekke?
  Oddbjørn

 7. Jeg vet ikke navnet. Det er en eldre herremann som jeg mener også eier cabincruiseren som står på en båthenger med en traktor foran. Sjekk med styret i båtforeninga i Hagan:
  Leder
  Knut Isaksen
  902 08 386
  knut.isaksen@c2i.net
  Kasserer
  Osvald Ludviksen
  901 61 538
  os-lud@online.no

 8. Seilbåten «Rico» eies av Harald Jacobsen, tlf.:770 62652, mob.:909 19602
  E-mail: va-ja@online.no
  Agnar Melbøe

 9. Er kjent med at flere av seilforeningas medlemmer har vært i Kroatia på seilferie. Vi vurderer å gjøre det samme neste år.
  Noen som har noen possitive erfaringer å dele..?
  Utleiefirma, leiested, tilstand båter…?
  Mail meg gjerne direkte: jannerik@bilutstyrnor.no

 10. Hello sailers. Ka med en kraftsamling neste onsdagsregatta? Har vært laber deltakelse i det siste. Kun to båter i går. Jeg hadde gyldig fravær pga defekt startmotor 🙂 Men er klar igjen til onsdag.

 11. Jann, vi var 14 dager i Kroatia i sommer. Leide en Bavaria 46 gjennom Salty Seas. Fungerte fint. Har leid av dem i Hellas også til bra pris. Vi leide fra Biograd, men ville heller dratt fra Split (nær flyplass, tog) neste gang. En god time med buss fra Split til Biograd var kjedelig. Vi dro sørover nesten til Dubrovnik. Fint overalt, tusen bukter, greit å ankre (lå kun to dager i havn) ungene ville bade hele tiden. Sol, varmt og nokså billig. Bare å slå til!
  Tenkte vil skulle få til et par medlemskvelder i høst/vinter med litt bilder og info fra Kroatia. Flere har vært der og vi kan sikkert få samlet sammen nok til en kveld. Greit å vite litt om hvordan en gjør det i havnene osv. jhf

 12. Hei seilere!
  Tenker å selge Aja. Fin båt, masse utstyr alt i god stand. Hvis noen er interessert er det bare å ta kontakt for en prat. Fint hvis båten kunne bli i Harstad.
  Jan-Helge

 13. Måtte ofre onsdagsregatta i går for et viktig møte vedr Anna Rogde og neste års aktiviteter. Til orientering ble det bestemt at vi skal sikte oss inn mot Tall Ships Race 2011 på etappen Greenock-Lerwick-Stavanger.
  En betingelse for å delta er at minst 50% av mannskapet er mellom 15-25 år, så hvis noen vet om noen seilinterersserte ungdommer som vil være med på opplæring og seiltrening utover høsten og gjennom vinteren og våren, så ikke nøl med å ta kontakt. I tillegg til selve regattaen skal vi seile båten opp og ned langs norskekysten. Se på våre sider på Facebook, søk på Anna Rogde.
  Vi starter opp med første seiltrening og info førstkommende lørdag kl. 10-15 Alle er hjertlig velkommen, men vi vil gjerne ha ei påmelding fra de som ønsker å være med. tlf 45198146.
  Oppmøte 30min før avgang.

 14. @Jan-Helge Furnesvik
  Videresender tipset til en kamerat jeg vet er på utkikk etter båt. Av ren nysgjerrighet lurer jeg på hva du tenker på av ny båt 🙂

 15. Hei Jan Helge!
  Overrasket over at du vil selge «Aja», og spent på hva som dukker opp i stedet. Lurte på om vi skulle resservere plass for deg i «Bavariaklubben»?
  Mvh Agnar

 16. Ligger å koser meg i havna på Bjarkøya etter en fantastisk kryss i svarte natta igår. Havn til havn. Ny båt? Har tenkt å bruke vinteren til å bestemme meg. Det hele kommer til å dreie seg om jeg skal fortsette aktivt å reise rundt på regatta. Det må vi diskutere litt før noe blir bestemt. Jhf

 17. @Jan-Helge Furnesvik
  Kos dæ på Bjarkøya. Håpe du fortsatt vil være aktivt med i seilforeninga – vi andre treng noe å strekke oss etter på regattabanen veit du 🙂

 18. Andenes idag. Akke, øl og Steinbitsgryte. Hva mer å be om! Full kryss fra 12 – 25 kn vind og 6.5 – 7 kn båtfart hele tiden. Kjempe dønning, vet ikke hva som har satt det opp så stort. Håper vinden står til imorgen, da blir det trøkk i spinnakeren hjem. Stemningsrapport fra årlig solo tur til Andenes. Jhf

 19. «Havbris» med fam Georgsen deltar på årets fårikålseilas. Vi er 2 voksne og 3 barn.
  Vi tenkte å tilbringe årets høstferie med loffing i øyriket og starter da allerede onsdags ettermiddag..
  Noen flere?

 20. Er det noen i styret eller event andre som har kjenskap til om det finnes noen slags effekter med Harstad Seilforening tekst eller logo på? Gensrer. t-skjorter, caps o.l.
  Hvis ikke burde det vel kanskje vurderes?
  Foreningen inneholder etterhvert mange voksne og barn som sikkert kunne tenke å uniformere /beklede seg med effekter fra Harstad Seilforening.. ?
  Også en mulig liten inntektskilde..

 21. GOD JUL TIL ALLE SEILERVENNER ! Hilsen Sissel og Reidar på «Signe Malene»

 22. EN RIKTIG GOD JUL OG GODT NYTTÅR ønskes av Bente & Jørn på «Søløven»

 23. Har lest litt i siste nr. av Seilmagsinet om seilforeninger som markedsfører seg med: “Barne og ungdomsvennlig seilforening”
  For info: http://seiling.no/KlubbogKrets/Sider/BarneUngdomsvennligSF.aspx
  Forøvrig skal det utgis ei ny bok om seiling til “sjøen for alle” i mars.
  I introen står det bl.a. “….vil fungere som en grunnleggende del av NSF’s opplæringsmateriell, særlig for tur og havseilere”
  Leggger ut lenker til den:
  http://seiling.no/nyhetsarkiv/Sider/lanseringavseilerboka.aspx
  http://www.seilerboka.no/dette-finner-du-i-seilerboka

 24. Hei. Kjenne det begynne å krible i kroppen i takt med sola for å starte ny sesong. Tenker på kommende sesong med onsdagsregatta. Er det noe vi kan gjøre for å høyne deltakelsen? Jeg mener vi absolutt har et potensiale med minst 10 deltakere hver gang. Kan vi etablere nye baner? Kortere baner men flere runder for å få en mer intim seilas? Hva med lysfradrag for shorthand? To korte seilaser samme kveld for å trene på start?
  Hva sier dere sailors?

  1. Enig med dæ Vidar at det hadde vært mer artig med flere seilere på onsdagsregatta. Men tror også vi må få mer aktivitet i foreninga generellt, som f.eks sosiale arrangement nu på vintern, temakvelder, og i større grad innlemme og inkludere nye båteiere i disse aktivitetene. Dessuten har vi alt for lite fæsta!!!! Ka med et møljekalas??? (Også kalt Omega 3 fæst).

 25. Hei, har hatt kontakt med Elvstrøm sails i forbindelse med en forespørsel og benyttet anledningen til å være litt frempå. Her er utdrag av dialogen:
  «Mener å huske at du sa du hadde familie i Harstadområdet?
  Vel, tanken som slo meg da var om du kunne tenke deg å ta en tur nordover og kanskje komme på et medlemsmøte i Harstad seilforening og snakke litt om rigg og seil?
  Nå er det ikke lenge før sesongen er i gang for dere der sør, så det blir vel litt knapt med tid for slikt nå på vårparten. Tenkte vi kansje kunne få til noe på høsten, oktober kanskje?
  Ser for meg et «foredrag» generelt om både tradisjonelle og moderne seil for tur og regatta, hva dere kan tilby, enkle reparasjonstips som seileren kan gjøre sjøl, og hva dere kan utføre ved deres seilmakeri.
  Hvis dette legges til en fredag/lørdag kan vi kansje invitere seilere fra nærliggende seilforeninger (Vesterålen, Lofoten og Senja) også til å være med?
  Kaster dette frem som en ide til å kombinere faglig innput med sosialt samvær.
  Må gjøre oppmerksom på at jeg ikke har snakket med styret i Harstad seilforrening om dette enda, men regner med at de stiller seg bak et slikt arr.
  Hvordan stiller du deg til et slikt møte/arrangement?»

  1. Her er svaret jeg fikk fra Eivind Bøymo-Malm:
   «Vi holder gjerne et foredrag i Harstad (Harstad Seilforening) til høsten og gjerne i Oktober om det passer best for dere. Det blir vanskelig å få klemt dette inn i kalenderen nå til våren dessverre, men som sagt til høsten går helt fint.
   Jeg jobber med en ny presentasjon som tar for seg mange av de temaene som du nevner og flere. Så kom gjerne med innspill om hva dere ønsker vi evt. skal prate om så kan vi skreddersy en slik kveld for dere.
   Vi holder kontakten og ser frem til å høre fra deg og Harstad Seilforening.
   Med vennlig hilsen / Kind regards
   Eivind Bøymo-Malm

   1. Dette høres lækkert ut. Vurderer sjøl nye seil om ikke så lenge. Hadde vært greit med en orientering om forskjellig typer seil. Seil er jo som alt annet – alt for mye å velge mellom. Rigg er jo også et interessant tema – her e æ helt grønn.

 26. Vi skal selge vår Jeanneau, Rush 84 og har startet med klargjøringen. Er det noen som er ønsker en 28 fots seilbåt som enkelt seiles av en person, så ta kontakt på tlf. 901 80537 eller 770 66136.
  Båten ligger i Harstadbotn båthavn.

 27. Ei en fantastisk «classic’er» uten de klassiske problemer?
  Hei!
  Jeg skal selge min Fantasi seilbåt, 31 foot, 9.45 mtr.
  Et høy kvalitet smykke, bygget i 1967 av Fantasi Yachts i Sverige (www.fantasi-yachts.se) for datidens Lancia importøren i Sverige.
  Fantasi Yachts er i toppsjiktet av seilbåtbygging og båten seiler «som en jolle», også ”single handed”.
  Båten er bygget av Honduras mahogni med eik spant og er profesjonelt restaurert og oppgradert med nye seil / motor (25 PK) / dekk / komfyr / toalett (Lavac) mm.
  Autopilot og kartplotter følger med.
  Alle skroggjennomganger/kraner er nye,
  og under vann er skroget luset og dermed tett og sterk.
  (Lusing = fylling av nat med trelist og epoksy).
  Båten er seilklar, det gjenstår noe teknisk installasjon, deler følger med.
  Lystal for denne type båt er omtrent 1.00.
  Jeg selger fordi jeg jobber med et stort fjøsrestaureringsprosjekt hjemme.
  Båtvogn kan selges i tillegg, og det er mulighet til båtplass i Laukvik, Lofoten, i sommeren 2011.
  Båten ligger nå på land og kan dermed inspiseres i sin helhet.
  Prisen for båten er Nok 320.000. Se bilder.
  Mail eller ring meg hvis du har noen spørsmål.
  Med vennlig hilsen,
  Gert-Jan Zeestraten
  8315 Laukvik, Lofoten
  Tlf 91639778
  Email: gert-jz@online.no
  Bilder kan sees på
  https://picasaweb.google.com/115593589435805030743/Apr282011?authkey=Gv1sRgCJTR6fGj7rrOQw&feat=directlink#
  Click på ”slideshow”.

 28. Bli nødt å få målt seilene i løpet av kort tid (før Festspillregattaen). Noen andre som trenger det samme?
  Mvh Pål (sstrandm@onlineDOTno)

 29. Festspillregattaen e i æmning – kordan e det med påmeldinga folkens?

 30. Ska seil opp nybåten fra Sandnes te Harstad 1.juli. E det noen i foreninga som har fryktelig lyst å lån bort sjøkart fra tr.heim å oppover en bite?
  Hadde vært kjekt å slepp å kjøp….

 31. Hei
  Er nyfløtta til Harstad fra Bergen og lurte på om det var noen båter her i Harstad som treng mannskap under regatta. Jeg har seilt aktivt i Bergen nå i fem år, hadde vært artig å kunne fortsette her oppe.
  Hvis noen har plass på rekka så kan er det bare å kontakte på mail eller telefon.
  falex@broadpark/48898515
  Seilerhilsen
  Fred

 32. Noen som e klar for onsdagsregatta nå på onsdag 3/8?

 33. Selger min Hanse 371 2003 mod. Ligger på Tranøy i Hamarøy. Se finnkode nr.30217170

 34. For de som ønske å ta med egne unger. barnebarn, tante/onkel unger, lånte unger, en venn, eller bare seg sjøl å seile jolle, så følg med på FB siden til Redningsselskapets Unglag Harstad

 35. Hallo folkens! Det meldes om frisk vind til onsdag, 6-8 m/s fra sør-sørøst. Her e det berre å hive sæ i kallosjan og møte opp ved Svartskjær. I år har vi vært veldig flink til å variere banevalg. Ka bli det denne gang? Håpe folk stille opp på resterende regatta. God erfaring å seile i mørket no som det begynne å bli mørkt på slutten av seilasen 🙂

 36. Hei. E det noen som har litt tid tel overs? Har fått forespørsel om litt bistand om å lære bort litt grunnleggende seiling for en som har kjøpt sæ seilbåt på 31 fot. Gjelder enten et par timer en ettermiddag eller i løpet av ei helg. Gi mæ hint om du har tid?
  Æ har dessverre ikke tid de nærmeste uken.
  Vidar

  1. Æ kan. Men ikkje 24 til 28 okt. ellers e de bare å ta kontakt. tlf: 95493905

   1. Ps. Æ å han Håkon tenkte vi skulle ta Cayenne ut på fjorden i helga. Være med?

    1. Uansett om vi får hjelpt han eller ikke, må du be han kjøpe boka: «Illustrert seil og riggtrim» av Ivar Dedekam. Den har vært u-unnværlig for meg som også var helt grønn i starten. Du finner utdrag fra den på denne linken:
     http://www.dedekam.com/seiltrim.html
     Uansett Vidar må vi få navn og kontaktinfo for å kunne sende info om hva som skjer fremmover i HSF. Vi jobber med litt med aktiviteter i styret for tia, nærmere info kommer om ikke så lenge 😉

    2. Hei. Supert, æ formidle ditt navn og nr så får vi se om han benøtte sæ av tilbudet 🙂
     Vidar

     1. Da har vi vært en tur og heist seil på ei flott lita seilskøyte, å prøvd å seile litt i vindstilla. Det viste seg å være en gammel kjenning fra dykkerklubben. Nydelig på havet i ettermiddag. 😉

 37. Æ vil bære komme med en kjempestor takk til foreninga og festkomiteen for den flotte markeringen av 35 års jubileet. Vi storkosa oss ilag på Karlotbrygga og ser fram tel neste møte med våre seilervenner. Kjempehyggelig å treffe nye seilinteresserte som i tillegg har skaffa sæ båt og vi gler oss tel å treffes på havet til våren.
  Mannskapet på «Signe Malene». Sissel og Reidar

  1. Vil på vegne av festkomiteen takke for alle rosende ord og hyggelige tilbakemeldinger. Det e jo en kjennsgjerning at det e deltakeran som lage festen, vi i festkomiteen e bare tilretteleggere, -altså som ellers på en båt, -et lagarbeid 😉 En slik fest krever en del forberedelse, men med så mye positiv respons frister det absolutt til gjenntakelse. Vi bør kansje kunne plotte inn 1-2 årlige fester på aktivitetsplanen fremover?

 38. HSF’s jubileumsfest
  Som en av medlemmene som desverre ikke kunne delta på jubileumsfesten, en fest jeg skjønner ble meget vellykket, lurer jeg på om noen kunne gi et kort resyme fra kvelden på Karlottbrygga. Har sett noen bilder samt Knuts oppsumering og utnevnelsen av Vidar som «årets seiler».
  På forhånd takk!
  Agnar

  1. Hei Agnar. Trasig at det ikke passa for dokker denne gangen. Kan ikke skriv alt her på en åpen side, men i korte generelle trekk var dette forløpet: 47 påmeldte, 41 oppmøtte, derav 4 nye båteiere.
   Velkomst med fingermat og litt i glasset, borsetting med blanding av de påmeldte, servering av utsøkt hjemmelaget fiskesuppe (laget på huset av kokk) med tilhørende hjemmebakt Foccacia. Hjemmelaget pærekake til dessert. Hilsen fra formann som er på ferie lenger vest i verden. Hilsen fra JHF i Oslo, på Skype/lerret, og film fra hans nye «racerbåt». Presentasjon av resultater fra onsdagsregatta og premiering. Premiering av årets seiler. Hedring av personer som har gjordt god innsats i HSFover lengere tid. Loddsalg fra flott gavebord. Presentasjon og salg av nye profileringsartikkler. (Caps og T-skjorter, styret jobber også med andre klesplagg og vimpler) Masse mimring, hyggelige samtaler, båtprat, visjoner om fremtiden, – i det hele tatt høy sosial kosefaktor.
   Bare så synd at det dessverre ikke passet for alle…. men det skal vi ta igjen ved en seinere anledning, -you bet! 😉

 39. Heisan. Æ har jo engasjert mæ litt med å få sjaina opp overrettmerkan på Svartskjæret – de merkan vi bruke ved start- og målgang på onsdagsregattaene. No ser det pinadø ut tel at æ har fått napp. Saken e no sendt til Kystverket avd. Nordland. Dem har erkjent sitt ansvar for merkan. Da e det bare å vente på at dem har et vedlikeholdslag i området 🙂

 40. We are two 24-yo french girls travelling to Norway in August (c.19-26). We are passionate about sailing, and are looking for a way to sail there during our trip.
  We have both experienced cruising and regattas in France. We are fluent in english. Do you by any chance know if people are looking to complete their crew for a few days cruise, a training or even a regatta?
  Thank you very much for your response.

  1. Hi Anna and Agathe, every wednesday there is a club regatta in the evening, and several boats with extra deck space. Just make contact when you arrive in town, and we will set you up with someone! KnutG

 41. Hei, vurderer sterkt å gå til Melbu fredag for deltakelse i årets «Kvit tbrød»regatta på Lørdag 1 september, og samtidig få med meg 10 toppers turen til Vesterålen turlag på søndag. Flere som har tenkt seg til Melbu? Samseilas på fredag?

 42. Hei, vi er ei gruppe på 6-8 personer som ønsker å leie båt i Harstad/Narvik opptil ei uke i april/mai, sannsynligvis første mai-helga. To av oss har en egen First Class 8 som vi seiler ukentlig regatta med i Bunnefjorden i Oslo sommerhalvåret. vi seilte i fjor på Helgelandskysten, og ønsker i år å prøve oss i de fine områdene lenger nord. Kan Harstad Seilforening hjelpe oss å komme i kontakt med en utleier? Takknemlig for all hjelp.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.