Publisert Legg igjen en kommentar

Astragale mot Skagen

JanHelgeFurnesvikHarstad Seilforening avd sør, nærmere bestemt Jan Helge Furnesviks Pogo 40 «Astragale», stiller på startlinja i Helly Hansen Skagen Race himmelfartshelga.
Starten går ved Åsgårdstrand i Oslofjorden onsdag formiddag, og foreløpig har nærmere 150 båter meldt seg på.
Furnesvik sier til harstadseil at han er håper på mye vind, i slakke forhold er det heim til grøt før tida. Han håper også at andre båter vil la være å leke romerske trimerer, hvis fremste egenskap var å kjøre inn i sida til andre båter i den hensikt å senke dem.
Forrige Skagen Race ble «Astragale» påkjørt på sida akterut, og Furnesvik var tvunget til å bryte før start.
Men hevnen er som kjent våt.
«Astragale» stiller i Shorthanded og har klart høyest NOR Rating av de drøyt tjue i den klassen (1,193). Det betyr at han helst skal være i mål ved Skagen i Danmark nokså tidlig.
– Vi må ha mye vind, da flytter vi oss ordentlig. Det er bare sånn denne båten er. På svake vinder blir vi forbikjørt av alt mulig rart. Langtidsmeldingene går ut på stabilt slakke forhold, og det er bare å håpe at det endrer seg til det verre.
Sjøl om Furnesvik står påmeldt til regattaen som medlem av Røyken Seilforening, regner han seg som medlem av Harstad Seilforening. Medlemsskapet lokalt der sør er nærmest som et slags bekvemmelighetsflagg å regne.
– Jeg har båten der, og disponerer et lager og andre fasiliteter. Anlegget er kjempefint. I målebrevet står jeg som medlem av både Røyken og Harstad Seilforening.
 
Se video av «Astragale» under seil:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.