Publisert Legg igjen en kommentar

Høst-eventyr

Årets tredje siste onsdagsregatta bød på vind fra null til tre sekundmeter, i et utvalg retninger, og lumske stilleflak underveis.
Sørstart ved Svartskjær, bb om rødstaken nord av Arnøya, bb om grønnstaken sør av Tjyvholmen og i mål ved Svartskjær. En eventyrlig aften på fjorden, sparsomt med seilføre, men tørt, og opplyst av rosa sjampanjeskyer. Vemodig vakkert.
Slik gikk det:

0 kommentarer på “Høst-eventyr

  1. Ser at det ligger flere seilbåter i størrelse 20-25 fot i båthavner i og rundt byen. Oppfordrer disse til å hive seg rundt og delta i onsdagsregatta. Så hvis noen leser dette og kjenner eierne, send denne oppfordringen videre…

  2. Hei, du er ikke alene om dine observasjoner. Ligger alt for mange seilbåter med tampan sveisa fast tel brygga. Trur veien å gå er å kontakte båtforeningene og be dem kringkaste budskapet. En artikkel i HT hadde også vært supert. Kunne jo bedt med en journalist en onsdag for å lage en reportasje om seilglede og ufarliggjøring av regatta 🙂

  3. Styret i HSF er klar over problemstillingen, og diskuterer tiltak for å ufarliggjøre onsdagsregattaen. Mange , inkludert meg sjøl og Vidar har blitt bedre seilere av å delta i både onsdagsregata og andre regatta. Først og fremst fordi jeg begynnte å lure på hva gjør jeg galt siden de andre seiler mye raskere enn meg? Så var det å stupe ned i litteraturen, eller snakke med erfarne seilere, korrigere og prøve på nytt ved neste anledning. Et forslag, er en fadderordning hvor en litt erfaren seiler er med nye, for å veilede i seiltrim og taktikk i forhold til vind. Annet forslag er seilkurs og jolleseiling.
    Uansett har styret i HSF som målsetting å få få flere folk i seilbåtan, og seilbåtan i Harstad området ut på havet, og gjerne som deltakere eller mannskap på onsdagsregatta. Vi skal bruke vinteren til å forsøke å klekke ut noen flere glupe ideer, og forsøke å iverksette de til neste sesong, men vi er avhengig av hjelp fra erfarne seilere. Så bidrag mottas med takk!
    Har du en venn med seilbåt, eller en som bare liker å seile? Ring å spør om han/hun skal være med en onsdag? Kanskje det er det lille puffet som skal til 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.