Publisert Legg igjen en kommentar

Fantastisk seilhelg i Harstad

Festspillregattaen 2011. Foto: Rune Johansen

Shorts og t-skjorte, drama til sjøs og knivskarp konkurranse mellom 12 båter preget helga i Harstad sentrum. Og på land – underholdning i verdensklasse.
Festspillene i Nord-Norge har lagt festivalåpninga til Festpillregattaen, og en spektakulær, tretti meter høy katamaran-trampoline med kravlende dansere i hang over indrehavna og masteskogen.
Seilerne unnagjorde tre seilaser – to på lørdag og én på søndag – i et ekstraordinært vakkert og høvelig føre som kommer til å hjemsøke deltakernes samtaler i lang tid framover.
Alle seilaser ble lagt i samme sjarmerende pølsebane foran Harstads solstekte, sigdformede byfront. Starten ble tuta i gang fra kulturhuskaia, omtrent rett i kjeften på en femsekunders nordøst-pust. Båtene stakk avgårde i en tett start mot nord, og tok venstresladd rundt en bøye utafor ærverdige Trondenes kirke, før et mest mulig rettlinjet spinnakerstrekk rett sør og rundt en rødstake ut av Seljestad/Mercur. Deretter et nytt kryss opp til kirka og så i mål. Halvannen time seiltid på hver stort sett.
Det ble seilt i én LYSklasse, og Tromsø-båten «Tim3out», en Mumm 30 med Tommy Haagensen som skipper, var det lite å gjøre med. Han og mannskapet tok hjem det største skuteglasset denne gangen. Beste Harstad-båt ble «Baark», med skipper og HSF-nestor Knut Aarøen ved roret.
Rune Johansen tok en mengde bilder fra Festspillregattaen, og der er det også mulig å se glimt fra det velvillige forsøket fra en av båtene på å rydde opp gjenglemte kveiler av flytetau (heretter kalt utau, og hvis det i morra kommer et strengt lovverk mot sånn skit er det ikke et minutt for tidlig).
Flere som tok bilder? Send dem!
Sjekk resultatene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.