Publisert Legg igjen en kommentar

Tre båter på Øyriket Rundt

(Oppdatert med resultater) Tre seilbåter fra HSF klappa til kai på Engenes fredag kveld etter en nokså disig og våt overfart, for å gjennomføre årets Øyriket Rundt.
Lørdag fikk seilerne innblikk i havbruk på visningssenteret til Arctic Aqua, og hjalp Engenes-folket å feire dåpen av frysetråleren Magne Arvesen.
Lørdag utpå dagen slapp ekvipasjene tampene og satte kurs mot Meløyvær. Båtene satte et startpunkt utenfor havna, med målgang når Mefjerdingen sto tvers av skutesida. Fjorden vartet opp medf flerfletta vind og rotete overflate, griseføre for mindre båter. Bare Ananda klarte målgang innen maksimaltida.
På vakre Meløyvær er det selvsagt tilbud på en lørdagskveld, på puben hos Trond Harald Eilertsen.
Søndag var det oppbrudd og individuell hjemfart, med frivillig og uformell kappseiling. Et startpunkt ble forevist ved Flatholmen rett sør for sørenden av Krøttøyleia, og målgang når Helligbøen sto tvers av skutesida.
Suveren vinner ble Kristian Moss og Birger Theodorsen i Yippi!, som forlot Meløyvær tidlig på morgenen, og heiste gennaker som ikke ble tatt ned før de var i byen. Formodentlig et prissatt ekstramoment til Kristian som feiret bursdag. O’joy og Ananda fulgte på såpass respektfull avstand at det neppe er verdt å gå nærmere inn på.
Årets Øyriket rundt var kortet ned til to dager. Formatet ble diskutert, og styret kommer til å motta et forslag om å arrangere den vennligsinnede rundturen i øyriket rundt Harstad hvert år, med ønske om å befeste og styrke turseilas-aktivitetenei foreningen.

De to kappseilasene var fullstendig frivillige, og gjennomført som rene distanseseilaser. Resultater:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.