Publisert Legg igjen en kommentar

Sekundstrid i Festspillregattaen

Ikke mindre enn i to av tre seilaser under årets Festspillregatta skjedde det ytterst sjeldne at  to båter fikk nøyaktig samme korrigerte tid. Noen sekunders tidsforskjell, et par gjennomganger av alt tilgjengelig tallmateriale, og en dose generøsitet satte til slutt resultatet.

Sju båter stilte til start i våte, men luftige forhold, og banene ble satt så bynært som mulig for å dekorere kulturfesten inne i bysentrum med seil på fjorden. Det ble enighet om at alle båtene skulle seile i én ratingklasse.

Søndagen  ble tørrere enn lørdagen, og med god vind ble helgens lengste bane satt med start ved Selsbanes seil, babord om ytterste rødmerke ved Mercur, babord om grønnstaken ved Tjuvholmen, styrbord om Seilet, babord om rundseileren i Mågasundet og så i mål ved Seilet.

Ut fra det foreliggende tallmaterialet konkluderte regattaledelsen med poenglikhet i teten. To førsteplasser til Timeout av Tromsø avgjorde biffen der og da, og Fomle av Harstad, med én førsteplass, ble tilkjent sølvet sammenlagt.

Men så enkelt skulle det ikke bli. Ny gjennomgang av alt tilgjengelig tallmateriale viste at en av båtene var oppført i listene med full rating, men var påmeldt uten spinnaker. Da resultatene ble korrigert, ble Timeout skjøvet én plass ned på den andre seilasen. Det førte til endring i teten sammenlagt. Da Roar Holtborg i Fomle ble informert om forholdet, ville han ikke høre snakk om annet enn at Timeout var den moralske vinner av regattaen med sine to førsteplasser. Dermed står resultatet som det ble kunngjort under premieutdelingen.

Regattaledelsen beklager at det i en travel festspill- og førferieperiode har tatt tid med å sette sluttstrek for resultatet, som er lagt inn på regattaens resultatside.

Harstadseil.no etterlyser bilder fra regattaen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.