Publisert Legg igjen en kommentar

Resultater Harstadseilasen 2018

Stormkast på 23 sekundmeter satte en stopper for å arrangere Harstadseilasen på oppsatt dato, så skipperne ble enige om å ta en fridag og forsøke på nytt søndag.

Se Mette Eides bilder fra regattaen!

Supre forhold på fjorden, med innlagte stillestsimer, forfulgte de fire båtene som stilte på startstreken. Full Harstadseilasrunde på 21 nautiske mil fra Harstad havn, over fjorden til Ibestad, så rundt Kjøtta og Helligbøen før oppløpssida inn Vågsfjorden til Harstad havn igjen.

Fomle med Roar Holtborg om bord var uslåelig, og fikk svært passe vind for sin konfigurasjon. Han var over målstreken som siste båt, men på korrigert tid var han nesten timen før Sjøliv på andreplass, med Vidar Dinesen som skipper. Stilleflekkene så ut til å ha vært noenlunde rettferdig fordelt, men de slår ut forskjellig for båtene, ut fra ratingsystemet.

En «nykommer», aldeles ikke på fjorden, men i Harstadseilasen, var Anna Rogde, med Eilif Gabrielsen som skipper. Han hadde noen særdeles ivrige mannskaper om bord. Anna stilte som eneste båt i turklassen, og seilte en noe kortere bane. Det er å håpe at flere seilere oppdager sjarmen med turseiling i flokk og følge på en solbelyst, brisviftet Vågsfjord – en av de fineste seilarenaene vi har.

Her er resultatet fra årets Harstadseilas:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.