Publisert Legg igjen en kommentar

Til Svalbard med klassisk racer

Eelco Mersch (til høyre) og en av hans gjester ved IOR-raceren han skal til Svalbard med.
Eelco Mersch (til høyre) og en av hans gjester ved IOR-raceren han skal til Svalbard med.

bilde 2Eelco Mersch heter skipperen på 50-foteren som stoppet i Harstad onsdag ettermiddag, på vei til Svalbard.
Båten er en klassisk IOR offshore-racer av amerikansk opprinnelse, brukt av zeilexpedities.nl til paying crew-turer i Nord-Europa.  Båten er full av racing-detaljer, den har mast med fire spredere, digre vinsjer, overdimensjonerte detaljer og en jungel av stående og løpende rigg, ganske mye mer enn en vanlig cruise-seilbåt. Eieren sier båten stort sett er rigget som den var i sin glanstid som konkurransebåt, med noen tillegg som forenkler håndteringen.
Mersch, som har med seg en gjest, sier han skal til Andenes i dag, og siden videre til Tromsø og Hammerfest, som er utgangspunktet for blåvannsturen opp til  Svalbard, hvor han har seilt flere ganger tidligere.  Der venter et par måneders lengre og kortere turer med mannskap som kommer og drar.
Nederlenderen skryter hemningsløst av den spektakulære norskekysten. Den eneste strekningen han ikke liker noe særlig er strekninga Ålesund-Trondheim.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.