Publisert Legg igjen en kommentar

Vind og stille i Tjeldsundregattaen

Tjeldsundregattaen er ingen vanlig regatta.

Thorvald Mathisen (Narvik seilforening) tok vandrepokalen i LYS1
med «Dalarina».

Innstendige, iherdige, ja beint fram påståelige værmeldinger sier vindstille. Og vindstille er til klokka 10 på start. Like etter blåser det åtte sekundmeter norda.
Se bildekarusell fra regattaen!
Dermed ble det to seilaser lørdag da 12 båter fra Narvik, Harstad, Bodø og Lofoten stilte til start ved Rødskjær. Den nyutnevnte regattakomiteen sjokkerte veteranene med å forlange pølsebane – med babordsrunding – ja du hørte riktig – babordsrunding – rundt Snipholmen, regattabanens klassiske toppunkt. Sånt var ikke hørt før av seilere som kunne huske tilbake de fleste av de 26 Tjeldsundregattaene  til nå arrangert.
Mye må man finne seg i, og ettersom vinden også blåste en trall til  alt som har med tradisjoner og skikk og bruk og kast meteorologene  gjøre, ble det to fine seilaser på lørdag, med upåklagelige forhold. Shorts, hører du. T-skjorte! Grill og vafla fra idrettslaget på land i mellom seilasene (det var noen som heldigvis fikk regattakomiteen fra ideen om å kjøre 3-4 seilaser uten pause!)
«Aja» var noe bortimot uslåelig i LYS2 allerede etter første dag, og i LYS1 ble det kamp på kniven mellom Harstads «Skarv II» og Narviks «Dalarina». Sistnevnte vant med en tarmtott.
Vinden gikk og la seg tidlig, som er vanlig lørdagskvelden i denne regattaen (Tjeldsundregattaen har egne naturlover), og fint sosialt komihop oppsto på kvelden mellom seilere som nok kunne savne et større antall båter med i de fleste av 2010-sesongens regattaer nordaførr.
Søndagen opprant med samme glatte havet og knapt et skjeblad vind, men av gammel erfaring ble likevel start satt til 11. Klokka innfant seg, men ikke vinden, og starten ble utsatt et kvarter. Da tuta det i luren fra land, og en smalvindsstart med dertil hørende slakkvindstaktikk ble dagens mantra.
I siste seilas jobba Thor Mathiassen seg langt opp på lista og havna på tredjeplass, og det spesielle er at han var alene om bord i sin Jeanneau Sun Odyssey 39 CR. Toppjobb. På land sto Roar Holtborg med en gjeng medarbeidere og starta, tuta og klokka inn båtene suksessivt.
Hans medarbeidere arrangerte også lotteri med premier sponset av Harstad Marina, Båtsenteret Harstad og Selfa Marine.
Resultater Tjeldsundregattaen 2010

0 kommentarer på “Vind og stille i Tjeldsundregattaen

  1. For en fin og rask reportasje fra regattaen dette blei. At du i tillegg til å ligge i kjølsvinet å tappe diesel full av vann på turen til og fra Rødskjer har fått dette på plass så vi andre kan nyte det sammen med morra avisen, imponerende!
    Takk til alle som var med fra Aja, og spesielt Skarv ll som ga oss pes på søndagen med herlig seiling!
    Roar du ga bort alle vinflaskene, så det blei jo ikke noe igjen til deg. Vi får rette det opp etterhvert, du er gull verd for oss andre.
    Aja!

  2. Flott reportasje Knut – og ikke minst artig skrevet. Spesielt for oss som ikke hadde anledning å delta så er det flott å kunne lese resultatene så fort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.