Publisert Legg igjen en kommentar

Regnvåt festspillregatta

NOR 10395
Det kan virke som – i alle fall i steikanes vått vær – at det lønner seg med korte båtnavn når det skal vinnes i seiling.
Tromsøbåten «Ada» og harstadbåten «Aja» tok hjem seier i hver sin LYS-klasse under Festspillregattaen 2010.
Begge er Elan-båter, og seilere nordpå har blitt  vante til å lese skippernes navn høyt på listene: Trond Johansen i «Ada», og Jan Helge Furnesvik i «Aja».
I LYS-klasse 1 (1,23 og lavere) fikk vinneren tett pes av «Martine» (Jan Hjelle, Senja), «Dalarina» (Thorvald Mathisen, Narvik) og Harstads «Skarv II (Jon Arne Torbergsen).
i LYS-klasse 2 (1,24 og høyere) fikk vinneren brynt seg mot  «Tim3Out» fra Tromsø, en Mumm 30 nylig kommet til landet, styrt av Tommy Hågensen. «Tim3Out» ledet klassen etter første dag og to seilaser, men brukte for lang tid hjem fra Tjyvholman på siste løp. «Elina» og «Vilma» fulgte deretter. At utpregede turbåter som Bavaria 42 har inne fartspotensiale viste Agnar Melbøes mannskap i «Tholo IV», som fikk fulltreff på seilsett og fossa inn til tredjeplass i avslutningsrunden.
Det sosiale aspektet ble ivaretatt under kalesjedekke individuelt, og i samla form på lørdagskvelden på Egon. Der vant hjemmelaget, som manna seg på ekstra tungt, i alle fall lyder foreløpige rapporter på det, men vis skal huske at været dugget svært tett selvsamme lørdag.
Festspillregattaen 2010 blir også husket for ekstra vått, jevnt og påståelig regn.
Klikk minibildet for flere glimt fra regattaen:

Festspillregatta 2010

0 kommentarer på “Regnvåt festspillregatta

  1. Vi kan vel være enig om at det var en av de våteste regatta i likhet med Harstadregattaen. For min del er jeg fortsatt i lærefasen, spesielt nå det er mye vind. Lærte noe om å ha riktig seilkonfigurasjon. Traff godt på 2. seilas og ble nok en gang lurt av vindforholdene i Harstadbotn på siste legg mot mål på 3. seilas. Artig læll 🙂
    Flott arrangement!

  2. Vil bare takke for et flott arrangemang. Det er første gangen at vi seiler festspillregattaen men neppe den siste. Området er jo ferdig prefabrikert av naturen for å seile i.
    Hilsen Trond på Ada

  3. Takk for et flott arrangment. Hvor blir det av ressultatlisten for begge klasser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.