Publisert Legg igjen en kommentar

Foredrag om langturseiling

hjemkomst-3-2
Trine Amalie Sjøvold hadde knapt vært om bord i en seilbåt da hun la ut på langtur over Atlanteren sammen med sin mann Ole Schjerven som hadde hatt slag året før. Med sin 34 fot store Gambling fra 1972 brukte de et år på turen.
Tid/sted: Torsdag 19. mars kl 19 på Grand Hotell.

De fleste ville kanskje droppet seilasen, men den gang ei. Det meste av turen gjennomførte de alene.
Etter hjemkomsten har Sjøvold skrevet to bøker om langturseiling.
«Det glade vanvidd» er beretningen om seilturen ned til Las Palmas, deltagelsen i ARC over Atlanteren og seilasen i Karibia og hjem igjen via Bermuda og Azorene året etter.
Den andre boken, «ABC for Atlanterhavsseilere», er en ren oppslagsbok med de praktiske tingene man bør vite og kunne om en havseilas skal bli vellykket.
– Det trenger ikke være verken vanskelig, dyrt eller farlig å legge ut på en langtur, mener Trine som med sine bøker og foredrag ønsker å inspirere andre til å realisere drømmene sine. – Det handler om å leve mens man lever. Når skal man ellers leve?
Torsdag 19. mars kommer de til Harstad Seilforening med lysbildeforedraget ”Det glade vanvidd – Fjellgeit og slagpasient på Atlanterhavsseilas.”Sjøvold skriver:
«Det nærmer seg 20 foredrag for seilforeninger, samt at jeg har holdt nesten like mange kortversjonsforedrag i foreninger, på eldresentre og denslags. Det morsomme er at vi stort sett har sprengt lokalene der vi har kommet. Kanskje henger det sammen med at det ikke er så mange DAMER som reiser rundt og holder langtursforedrag, det er i alle fall ikke så mange kvinner som seiler Melkeruta uten å kunne seile på forhånd og skriver bok om det når hun kommer hjem.
Det har gledet oss stort at det har vært så mange kvinner til stede på foredragene, jeg tror nok at jeg virker litt «avskrekkende» i så måte. Og det aller gledeligste er at vi vet at vi har inspirert andre – særlig kvinner som nok har vært litt skeptiske og trodd at dette blir både dyrt og farlig. Og både menn og kvinner har vel funnet ut at man trenger verken være styrtrik, pensjonist eller sprek undom for å foreta en slik seilas. Vi legger veldig vekt på det med å realisere drømmene man bærer på.
Og vi prøver etter beste evne å sette mot i folk til å realisere sine drømmer. Det er jo hva det egentlig dreier seg om. Selv er vi i ferd med å realisere flere drømmer, nå er vi i sommerhalvåret på vei gjennom Europa på elver og kanaler til Svartehavet og Istanbul med motorbåt. Denne turen vil ta 3 – 4 år, og vi vil med hjemreisen foreta en rundtur som så vidt vi vet, ingen norsk fritidsbåt har gjort før oss.»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.