Publisert Legg igjen en kommentar

Dalarina og Elina vinnere i Festspillregattaen


Jan Richardsen, skipper på Elina, med premie.
Narvikbåten «Dalarina» vant LYS1 og finnsnesbåten «Elina» vant LYS2 under festspillregattaen i Harstad i helga.
I LYS1 tok «Baark» og «Agalaus II» de følgende plassene, mens «Hayabusa» og «Quinaya» fylte pallen i LYS2. Klassene ble skilt ved LYStall 1,23 for å oppnå to omtrent like grupper.
Utførlige resultatlister blir publisert så snart de foreligger.
Tre seilaser ble gjennomført i den 27. Festspillregattaen. De to første i strålende sol og shortsføre lørdag, med tusen storøyde tilskuere på kaia, ettersom Festspillene i Nord-Norge ble åpnet. Mange landkrabber kommenterte etterpå det storslagne synet av seilbåter i hektisk startposisjonering like utenfor kaikanten mens Divisjonsmusikken slo an tonen for festivalen.
Denne reporter forela forsiktigvis for festspillsjef Birger Carlsen en antydning om honorar for å ha pynta opp åpninga så til de grader.
Lørdag kveld livet seilerne opp innerhavna i Harstad med latter, sprell og kyndig sosial omgjengelighet – båtfolk er som kjent trivelige folk.
Av menneskelige hensyn ble skippermøtet søndag satt til klokka ti, og i typisk festspillstil hadde sørvesten lagt et råslør over byen og senket gradestokken tilsvarende. Vinden holdt seg jevn og lekker gjennom hele seilasen. Regattaleder Jon Arne Torbergsen kommenterte at det var uvanlig liten tidsdifferanse mellom båtene.

0 kommentarer på “Dalarina og Elina vinnere i Festspillregattaen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.