Publisert Legg igjen en kommentar

Narvik- og Finnsnes-seier i Harstadregattaen

«Agalaus» og «Elina» tok hjem førsteplassen i hver sin lys-klasse under Harstadregattaen 2008.
Skipper Bengt Nilsfors i sin Nessy 31 vant med korrigert tid på 16.33.51 i LYS1, og Elan 37-duellen i LYS2 mellom Jan  Richardsen og Jan Helge Furnesvik ble en tett affære. Richardsen i «Elina» ble dessuten raskeste båt over mål på 15.23.32.
Sju-åtte timer blankstilla til tross holdt alle 15 deltakende båter seg godt og vel innen makstida i Harstadregattaen. Regattaen var preget av sterkt varierende vind og mye seiljobbing. Rutevalg på hjemturen gjorde seilasen til en taktisk utfordring.  Samtlige båter seilte i LYS (ingen påmeldte i turklassen).
Harstadregattaen går gjennom ei løype som omrammer Vågsfjordens tre hjørner, og har fire rundinger/avgrensninger i et komplisert fjordsystem. Banekonseptet ble kommentert i positive vendinger av deltakerne.
Været viste seg fra sin beste side, med raus vind fra nordvest, som etter hvert kantra til nordøst. Ett unntak var Andfjorden, som hadde misforstått hensikten. I stedet for å skru på vind, la hele søndre Andfjorden – og dermed ytre Vågsfjorden – seg som et hamra sølvfat og bada i midnattsolnatta. Pent var det, og vakkert som et brudefølge å se alle båtene i stille, duppende ro spredt utover.

0 kommentarer på “Narvik- og Finnsnes-seier i Harstadregattaen

 1. Først:
  Tusen takk for at dere utsatte starten på fredag!
  Deretter:
  Takk for flott arrangement (med en hundre gang mer spennende bane enn den gamle Hvalsafaribanen)!!!
  Vi har bestemt oss for å skippe seilinga på Finnsnes til helga og heller bruke tida (helga) til å ordne feil og forsøke å gjøre båten bedre rusta til baneregattaen i Harstad om 14 dager. Vi kommer altså tilbake til Festspillregattaen.
  Kanskje noen Tromsøbåter våger seg til Harstad da?
  mvh
  :bengt (fokkeslask på Agalaus III)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.