Publisert Legg igjen en kommentar

Melding fra Kvitt Brød 2011


Fire båter fra HSF ( Bris, Søløven, Pilde IV og Tholo IV ) deltok i år i Hadseløya Rundt. Det ble en fantastisk opplevelse der Vesterålen Seilforening på en enkel men proffesjonell måte gjenomførte et prikkfritt arrangement. Været bydde på alle utfordringer fra start i svak vind til seiling på skarpt kryss i vind opp til 10 sek/m opp mellom Hadseløya og Langøya, for deretter å få innlagt et par timer med «soling» på østsiden av Hadseløya. (Se også hjemmesiden til Vesterålen Seilforening – link fra HSF)
Bris m/ Per Johnsen tok 2.-plassen i Lys 2, mens vi andre fra HSF kom på 6.-, 7.- og 9.-plassen. Det stillte totalt 23 båter til start, noe som var ny rekord.
På skippermøtet fikk alle båtene utlevert hvert sitt «hvitt brød» (fersk loff), og på kvelden fikk alle deltagerbevis, og det var flotte premier til de beste. Det vanket også ekstrapremier (Vin) til noen, på trekning. På kvelden lørdag ble det servert et utmerket måltid bestående av ovnsbakt laks med eple og kanel (fast meny). Det var underholdning, (torader og gitar) med sjømannsmelodier til ære for «gamle sjømenn» (Per og kompani).
Vi som deltok for første gang i år oppfordrer flere fra HSF om å slutte opp om neste års seilas. Vi forventer båter utenfra til våre arrangementer, og da må vi også bidra andre veien. Dette var en seilas som vi, som tur-/amatørseilere kan anbefale på det varmeste.
Noen av oss (pensjonistene) startet ut allerede torsdag formiddag, og hadde første overnatting i Risøyhamn og på Stokkmarknes. Etter seilasen gikk tre av oss ned Raftsundet og to av oss hadde siste overnatting på Risvær. Det ble totalt 5 dager i et fantastisk vær, med både Hadseløya og Hinnøya rundt.
Neste år mobiliserer vi flere båter fra HSF, det fortjener Arne Holand og medhjelpere i Vesterålen Seilforening.
Margit og Agnar

0 kommentarer på “Melding fra Kvitt Brød 2011

  1. Et arrangement til etterfølgelse med andre ord 🙂
    Vidar

  2. Flott at HSF var representert med flere båter i år. Har lenge hatt veldig lyst til å være med på Kvitt Brød, men i år når jobbturnusen endelig passa, så måtte det selvfølgelig være noe annet som ikke er i orden :-p Vel-vel, neste år er det nye muligheter 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.