Publisert Legg igjen en kommentar

Onsdagsopplegget klart

Opplegget for årets onsdagsregattaer er nå så godt som klart. Hovedpremien i år går til den som seiler best i seks regattaer av de i alt 12 mulige, fem før ferien og sju etter. Første regatta går onsdag 25. mai klokka 1830. Siste er onsdag 14. september. Se terminlista for oversikt.
Du kan delta i så mange regattaer som du vil, men bare de seks beste blir tellende til slutt.
Onsdagsregattaen er en viktig del av  Harstad Seilforenings virksomhet. For å stimulere til å hive seg med og øke treningsverdien har komiteen ønsket å utvide baneutvalget med en topunkts pølsebane. Den nye banen er tenkt fra grønnstaken sørøst av Tjuvholmen, og rundt rødstaken nord av Arnøya.
Banen er litt over en halv nautisk mil lang, og hensikten er å få trent mye båt- og seilhåndtering – og ikke minst trafikkregler i tette situasjoner. Banen kan seiles flere ganger med start begge veier.
Fordelen er artigere og mer sosial seiling, ulempen er at vi kommer lenger fra byen, og det blir litt mer gangtid til og fra for deltakere fra nordsia.
Vind og vær avgjør fra gang til gang valg av bane. Vi fikk det ikke til i fjor, men det er et mål også i år å avvikle en onsdagsregatta som jaktstart. Dette krever noenlunde stabile forhold og visse krav til banelengde.
Tidtaking skjer på hver båt som før, med GPS-klokkeslett som gjeldende. Båt foran og båt etter i mål skal rapporteres sammen med tida. Det oppfordres til at hver båt loggfører sin tid for eventuell etterkontroll.
Resultater blir publisert på harstadseil.no så snart som råd etter hver regatta.

0 kommentarer på “Onsdagsopplegget klart

  1. Gleder meg til å komme i gang, håper på stor deltakelse. Flott med ny bane. Håper vi i år kan unngå å bruke Mågasundet og grønn stake sør av Tjuvholmen som bane så ofte. Her blir det lange og litt kjedelige strekk. Kan vi få opp bøyer ved Kulturhuskaia tidlig så kan vi også bruke disse som del av banevalg 🙂

  2. […] vår gikk skissa til opplegg for serien ut på fem regattaer før, og sju regattaer etter ferien, med seks tellende i sammendraget. Bare […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.