Publisert Legg igjen en kommentar

Onsdag med perlemor

PÅ RAD: Vidar Dinesen tok dette bildet av fjordens folkerikeste båt onsdag.

En fabelaktig flott høstkveld på fjorden med utfordringer både av null og kulings styrke, og vi måtte manuelt heise underkjeven tilbake på plass på et crew member i Villanda som fikk lyssettinga fra solefallet over Harstad i glaningen fra høy rekkeposisjon. Det er sjeldent sett sånne perlemorsskyer, og vi håper å få inn bilder snart.
Løypa gikk fra Svartskjær til Mågasundet, om rød stake Harstadbotn, grønn Tjuvholmen-stake til mål ved Svartskjær. Per Johnsen i Bris var ikke noe å gjøre med denne gangen heller.
Ka man skal med Paradis  med sånne høstkvelder? Unnablåst på halvannen time. Her er Gunnar Stormo på Calypso:

Ja, takk for en til tider frisk seilas, vi sto tverskips i båten og hadde vann på dekk ved et par-tre anledninger i kveld. Var litt usikker på båten, -og mannskap for den del, i den skiftende vinden så æ feiga ut og skifta fra genoa til fokka på tur ut mot start, tapte da selvfølgelig på lens i forhold til dokker andre.

Vidar Dinesen på Mardoll ble sett med kamera, sjekk ut Mardoll-bloggen.
Her er resultatene, klikk på tabellen for full størrelse:

0 kommentarer på “Onsdag med perlemor

  1. Det va en djævelsk artig seilkveld. Satte ny rekord i krenging med ripa under vann. Skoffan i byssa æ trudde va sikra mot krenging ramla ut og snudde på hau. I Harstadbotn ved rødstaken va det like artig som det pleie – windexen snurra rundt sæ sjøl og skippern prøvde å følge med. For ei kort stund va det stille før vinden kom med full peising igjen.

  2. @Vidar
    All honnør til deg Vidar som seilte aleina i den vinden, vi beholdt skuffene på plass selv om de sto rett ut, til gjenngjeld har vi suketter utover hele dørken 😉 Friskt og artig læll 😉

  3. Du ska`vit det har tatt mæ ei god stund å seile i slike forhold shorthanded. Hadde det vært i fjor hadde æ snudd. Har i år fått masse erfaring med seiling i mye vind. Først Harstadregattaen, så Festspillregattaen og ikke minst flere onsdagsseilaser med god vind. Syns det e artig og god erfaring å mestre båt og vind aleina 🙂

  4. @Vidar
    Hei Vidar kan jeg bruke et av de superlekre bildene du tok onsdag til å pynte saken?

  5. Helt i orden å bruke bildene 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.