Publisert Legg igjen en kommentar

Hva med en jaktstart?

Jaktstart eller gunderstart er kjent fra langrenn, men blir også fra tid til annen brukt i seiling. Det går kort og godt ut på at båten din blir holdt igjen i starten det antall minutter og sekunder LYStallet på båten din utgjør når du seiler en gitt distanse. Den som kommer først i mål har vunnet regattaen.
Hvis hvert mannskap tar ut alt fartpotensialet i båten, kommer alle båter likt i mål. Det kan bli artig mot slutten av løpet, og det ryktes om økt ønske om felles øl i etterkant.
Vi tar en endelig avgjørelse om jaktstart eller ikke like før 1830 kommende onsdag. Villanda kan godt ta startprosedyren, siden vi har høyest tall, og dermed legger i vei sist.
Jeg foreslår at vi kjører jaktstart hvis vindmeldingene ser noenlunde stabile ut, og vindstyrken kan forventes å holde seg på 2-4 eller 4-6 msek under hele eller det meste av løpet. Merk at uansett hva som skjer med vinden underveis i løpet gjelder tabellen vi har forhåndsbestemt.
Vi seiler en bane på ca 5,3 nautiske mil (Svartskjær-Mågasundet-Harstadbotn-Svartskjær). Eventuelt to runder, hvis forholdene innbyr til det, da får vi inn noen pølsebane-elementer.
Startforsikelsene er hentet ut fra tabeller NorLYS opererer med. Jeg har satt opp noen av båtene i foreningen med forsinkelsene som gjelder for deres LYStall. Hvis noen ønsker å seile med redusert LYS (shorthand eller uten spinnaker), fikser vi det.
Her er tabellen. Sjekk båten din, og meld om det er noen vi har glemt å ta med:

0 kommentarer på “Hva med en jaktstart?

  1. Vi e helt førr jaktstart, hadde vært en fryd å se dokk andre i speilet i alle fall ei lita stund 😉

  2. Jaktstart høres artig ut. Kan jo være artig å ha ein ainna rolle einn å sørge for at aille kjæm i mål 🙂 E main i de bakre rekker så e main jo sikker på det 🙂

  3. @Naba naba
    veldig godt poeng det der 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.