Kom med det!

Her er stedet for meningsutveksling, innspill og forslag til Harstad Seilforening, mannskapssøk, medseilerønsker, etc,m også selge/bytte noe seil- eller båtrelatert (privat). Bruk kommentarfeltet nederst.

57 kommentarer til «Kom med det!»

 1. Hei. E det noen som har litt tid tel overs? Har fått forespørsel om litt bistand om å lære bort litt grunnleggende seiling for en som har kjøpt sæ seilbåt på 31 fot. Gjelder enten et par timer en ettermiddag eller i løpet av ei helg. Gi mæ hint om du har tid?
  Æ har dessverre ikke tid de nærmeste uken.

  Vidar

    1. Uansett om vi får hjelpt han eller ikke, må du be han kjøpe boka: «Illustrert seil og riggtrim» av Ivar Dedekam. Den har vært u-unnværlig for meg som også var helt grønn i starten. Du finner utdrag fra den på denne linken:
     http://www.dedekam.com/seiltrim.html
     Uansett Vidar må vi få navn og kontaktinfo for å kunne sende info om hva som skjer fremmover i HSF. Vi jobber med litt med aktiviteter i styret for tia, nærmere info kommer om ikke så lenge 😉

     1. Da har vi vært en tur og heist seil på ei flott lita seilskøyte, å prøvd å seile litt i vindstilla. Det viste seg å være en gammel kjenning fra dykkerklubben. Nydelig på havet i ettermiddag. 😉

 2. Hallo folkens! Det meldes om frisk vind til onsdag, 6-8 m/s fra sør-sørøst. Her e det berre å hive sæ i kallosjan og møte opp ved Svartskjær. I år har vi vært veldig flink til å variere banevalg. Ka bli det denne gang? Håpe folk stille opp på resterende regatta. God erfaring å seile i mørket no som det begynne å bli mørkt på slutten av seilasen 🙂

 3. For de som ønske å ta med egne unger. barnebarn, tante/onkel unger, lånte unger, en venn, eller bare seg sjøl å seile jolle, så følg med på FB siden til Redningsselskapets Unglag Harstad

 4. Hei
  Er nyfløtta til Harstad fra Bergen og lurte på om det var noen båter her i Harstad som treng mannskap under regatta. Jeg har seilt aktivt i Bergen nå i fem år, hadde vært artig å kunne fortsette her oppe.
  Hvis noen har plass på rekka så kan er det bare å kontakte på mail eller telefon.
  falex@broadpark/48898515

  Seilerhilsen
  Fred

 5. Ska seil opp nybåten fra Sandnes te Harstad 1.juli. E det noen i foreninga som har fryktelig lyst å lån bort sjøkart fra tr.heim å oppover en bite?

  Hadde vært kjekt å slepp å kjøp….

 6. Bli nødt å få målt seilene i løpet av kort tid (før Festspillregattaen). Noen andre som trenger det samme?

  Mvh Pål (sstrandm@onlineDOTno)

 7. Ei en fantastisk «classic’er» uten de klassiske problemer?

  Hei!
  Jeg skal selge min Fantasi seilbåt, 31 foot, 9.45 mtr.

  Et høy kvalitet smykke, bygget i 1967 av Fantasi Yachts i Sverige (www.fantasi-yachts.se) for datidens Lancia importøren i Sverige.

  Fantasi Yachts er i toppsjiktet av seilbåtbygging og båten seiler «som en jolle», også ”single handed”.

  Båten er bygget av Honduras mahogni med eik spant og er profesjonelt restaurert og oppgradert med nye seil / motor (25 PK) / dekk / komfyr / toalett (Lavac) mm.
  Autopilot og kartplotter følger med.

  Alle skroggjennomganger/kraner er nye,
  og under vann er skroget luset og dermed tett og sterk.
  (Lusing = fylling av nat med trelist og epoksy).

  Båten er seilklar, det gjenstår noe teknisk installasjon, deler følger med.

  Lystal for denne type båt er omtrent 1.00.

  Jeg selger fordi jeg jobber med et stort fjøsrestaureringsprosjekt hjemme.

  Båtvogn kan selges i tillegg, og det er mulighet til båtplass i Laukvik, Lofoten, i sommeren 2011.
  Båten ligger nå på land og kan dermed inspiseres i sin helhet.

  Prisen for båten er Nok 320.000. Se bilder.

  Mail eller ring meg hvis du har noen spørsmål.

  Med vennlig hilsen,
  Gert-Jan Zeestraten
  8315 Laukvik, Lofoten
  Tlf 91639778
  Email: gert-jz@online.no

  Bilder kan sees på
  https://picasaweb.google.com/115593589435805030743/Apr282011?authkey=Gv1sRgCJTR6fGj7rrOQw&feat=directlink#
  Click på ”slideshow”.

 8. Vi skal selge vår Jeanneau, Rush 84 og har startet med klargjøringen. Er det noen som er ønsker en 28 fots seilbåt som enkelt seiles av en person, så ta kontakt på tlf. 901 80537 eller 770 66136.
  Båten ligger i Harstadbotn båthavn.

 9. Hei, har hatt kontakt med Elvstrøm sails i forbindelse med en forespørsel og benyttet anledningen til å være litt frempå. Her er utdrag av dialogen:

  «Mener å huske at du sa du hadde familie i Harstadområdet?
  Vel, tanken som slo meg da var om du kunne tenke deg å ta en tur nordover og kanskje komme på et medlemsmøte i Harstad seilforening og snakke litt om rigg og seil?
  Nå er det ikke lenge før sesongen er i gang for dere der sør, så det blir vel litt knapt med tid for slikt nå på vårparten. Tenkte vi kansje kunne få til noe på høsten, oktober kanskje?
  Ser for meg et «foredrag» generelt om både tradisjonelle og moderne seil for tur og regatta, hva dere kan tilby, enkle reparasjonstips som seileren kan gjøre sjøl, og hva dere kan utføre ved deres seilmakeri.
  Hvis dette legges til en fredag/lørdag kan vi kansje invitere seilere fra nærliggende seilforeninger (Vesterålen, Lofoten og Senja) også til å være med?
  Kaster dette frem som en ide til å kombinere faglig innput med sosialt samvær.
  Må gjøre oppmerksom på at jeg ikke har snakket med styret i Harstad seilforrening om dette enda, men regner med at de stiller seg bak et slikt arr.
  Hvordan stiller du deg til et slikt møte/arrangement?»

  1. Her er svaret jeg fikk fra Eivind Bøymo-Malm:
   «Vi holder gjerne et foredrag i Harstad (Harstad Seilforening) til høsten og gjerne i Oktober om det passer best for dere. Det blir vanskelig å få klemt dette inn i kalenderen nå til våren dessverre, men som sagt til høsten går helt fint.
   Jeg jobber med en ny presentasjon som tar for seg mange av de temaene som du nevner og flere. Så kom gjerne med innspill om hva dere ønsker vi evt. skal prate om så kan vi skreddersy en slik kveld for dere.
   Vi holder kontakten og ser frem til å høre fra deg og Harstad Seilforening.
   Med vennlig hilsen / Kind regards
   Eivind Bøymo-Malm

   1. Dette høres lækkert ut. Vurderer sjøl nye seil om ikke så lenge. Hadde vært greit med en orientering om forskjellig typer seil. Seil er jo som alt annet – alt for mye å velge mellom. Rigg er jo også et interessant tema – her e æ helt grønn.

Legg inn en kommentar