Publisert Legg igjen en kommentar

Onsdagsregattaen: Og vinneren er…

onsdagokt2015
Fomle Videre (til venstre) og Bris under snødekte fjelltopper på Vågsfjorden. Foto: Vidar Dinesen

Årets onsdagsserie fikk sin avslutning under en spektakulær nordlyshimmel, i vind fra null til 8 sekundmeter fra sørøst. Banen startet ved Svartskjær og gikk storrunden rundt, det vil si Tjuvholmen – Røkenesbøen – Helligbøen og målgang ved Svartskjær.
Resultater avsluttende runde i onsdagsserien:
Skjermbilde 2015-10-09 kl. 11.02.00
Årets serie har bestått av 17 runder totalt, sju vårrunder og ti høstrunder. Våren lovet svært godt med mange båter på startlinja. I tre av rundene konkurrerte åtte og ni båter.
Etter ferien dalte oppmøtet noe, på det meste stilte sju båter til start. Alle ti rundene har vært avviklet – selv nest siste runde, da Bris stilte som eneste båt på startlinja. Bane ble fastsatt om bord, runden ble seilt – og behørig seier innkassert.
Høsten har vært et værmessig kontinuerlig praktparadenummer. Altfor lite vind sjølsagt – Vågsfjorden er Vågsfjorden – men det har alltid vært mulig å finne ei gråe å seile i.
Bris, med Per Johnsen som eier og skipper, ble dermed også båten som oftest har seilt onsdagsregatta i 2015, med 14 av 17 starter. Villanda stilte 13 ganger til start, og Hals møtte fram ni ganger. I alt har 16 båter seilt én eller flere onsdagsregattaer i år, som er fire flere enn i fjor. Det har vært hyggelig å registrere minst fire nye båtnavn på fjorden gjennom året.
Båtene har seilt en variert meny av baner. Den lange storrunden har dominert, men noen kortere baner har også vært utprøvd, med godt hell. Alle seilasene har hatt fellesstart.
Vi har seilt etter NORratings handicapsystem, og tildeles poeng etter plassering ut fra et low point-system. Det vil ganske enkelt si at vinneren får ett poeng, andremann i mål får to, og så videre. Den som har færrest ved sesongslutt har vunnet.
Fire båter har seilt mer enn seks regattaer i løpet av sesongen, minstekravet for å konkurrere om tittelen Årets onsdagsseiler 2015.
Årets vinnerbåt har klinket inn ikke bare de seks tellende, men hele sju førsteplasser i årets onsdagsserie, og seieren må dermed kunne sies å være suveren, klokkeklar og imponerende jevn. Det har vært en fornøyelse å seile mot en så formidabel konkurrent.
Dermed ser pallen i årets onsdagsserie slik ut:

  1. Bris, med skipper Per Johnsen
  2. Fomle Videre, med skipper Roar Holtborg
  3. Villanda, med skipper Knut Godø

Komplette resultater (pdf) finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.