Publisert Legg igjen en kommentar

Seilfest i flott regattahavn


Med den nye moloen har Harstad ikke bare fått ei havn det går an å trives i. Flytemoloen er også en fantastisk tribune for seilsport. Det viste seg lørdag, da Festspillregattaens første to seilaser ble avviklet. 
Første seilas gikk i herlig sommervind fra nordøst, og båtene blåste rundt en trekant- og pølsebane i høyt tempo. Sola skinte og skokkevis med publikum hadde tatt turen ut på moloen for å ta en nærmere kikk på båtene, da de startet og gikk i mål like utenfor. 
Fjorden hadde blåst fra seg før andre runde var helt over lørdag, og det ble enighet om å korte inn seilasen. Men været strålte like fullt, og skapte sydlandsk stemning i havna, så vidt gikk det at tilreisende gjester både fra Tromsø og Narvik uttalte seg i positive vendinger – bortsett fra moloens hovedfunksjon – bølgedempingen. Natt til lørdag blåste en frisk nordøst bris, og dempingen for båter i båser ved gjestehavna var ikke like god som ventet. Effekten av den nye flytemoloen ble mye diskutert.
Natt til søndag kom regnet, og noen hadde solgt en mengde varmegrader til sørsida av landet. Tredje seilas ble en våt og til tider vindstille affære, og fjordkryssingen gikk i frustrerende uvillig bingovind. En avkortning av planlagt bane ble nødvendig også her. 
Dyktige Team Timeout fra Tromsø, i sin spretne Farr 30, tok tre seire i NORrating klasse 1 med Tommy Hågensen ved roret.  Ariel fra Narvik med Bernt Mathisen ved roret tok sølv, mens Villanda fra Harstad med skipper Knut Godø tok bronse.
Roar Holtborg i Fomle tok topplasseringen i NORrating klasse 2. Skarv II med skipper Jon-Arne Torbergsen og Havbris med skipper Jann Erik Georgsen, tok sølv og bronse, alle fra Harstad Seilforening.
Fullstendige resultater (pdf): Festspillregattaen 2017 
 
 
 
 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.